Voordelen

 

 

Silentia schermen zijn praktisch en bieden privacy op maat. Ze vallen op door hun Zweedse design, maar vooral door de hygiënische eigenschappen.

Een hygiënisch alternatief voor bedgordijnen

Vanwege hun hygiënische kwaliteiten vervangen Silentia bedschermen steeds vaker bedgordijnen. Ze trekken geen stof aan, hebben een glad oppervlak, kunnen met water en zeep worden schoongemaakt, en zijn bestand tegen de in de zorg gangbare desinfecterende middelen (waaronder alcohol 70% en een chlooroplossing van 1.000 ppm).

Alle schermdelen zijn goed bereikbaar, zodat de schoonmaker overal bij kan. De wielen zijn zelfs te verwijderen en mogen in de vaatwasser. Een voordeel is ook dat het systeem geen onhygiënische rails aan het plafond vergt.

Door deze hygiënische eigenschappen dragen Silentia schermen bij aan een betere patiëntveiligheid. Klik hier voor meer informatie over de hygiëne van Silentia bedschermen en ziekenhuisschermen.
 

Praktisch

Als bedscherm, ziekenhuisscherm of praktijkscherm is Silentia uitermate praktisch. Hoewel de schermen ongewenste inkijk voorkomen, hebben ze toch een open karakter. Bovendien zijn ze mobiel en makkelijk in het gebruik.

Silentia schermen waarborgen de privacy van patiënten: zelfs bij de lage uitvoering kan iemand aan de andere kant van het scherm de persoon in het bed niet gauw zien. Aan de boven- en onderzijde blijft echter voldoende ruimte open voor lichtinval. Bovendien kunnen medewerkers over de schermen heen oogcontact met elkaar hebben en zicht houden op monitoren en beeldschermen. Overigens is er ook een mat transparante uitvoering mogelijk: die laat wel licht door, maar geen inkijk.

Het mobiele scherm is bij uitstek geschikt om van het ene bed naar het andere bed of van de ene kamer naar de andere kamer te rijden zodat het overal kan worden ingezet. Maar ook de bedschermen die aan de muur of in de vloer zijn bevestigd, kunnen zonder veel moeite worden losgeklikt en op een andere plek worden vastgemaakt.

Silentia schermen zijn licht in het gebruik en laten zich moeiteloos in- en uitklappen. Ze kunnen zo naar achteren worden geschoven als het nodig is om, vanwege de zorgprocedures, de ruimte rond het bed te vergroten. En als extra privacy nodig is, kan er ook een eindscherm bij worden geplaatst. Praktisch is ook het feit dat ze plafondliften of andere apparatuur niet in de weg hoeven te zitten.

De praktische eigenschappen van Silentia worden benadrukt door EasyClean, EasyReturn en EasyClick voor maximale hygiëne, veelzijdigheid en gebruikersgemak. 

Privacy op maat

Doordat de schermen mobiel en heel snel in- en uitklapbaar zijn, bieden ze altijd privacy op maat wanneer dat nodig is voor onderzoek, behandeling of verzorging, en wanneer de patiënt of cliënt daar zelf behoefte aan heeft.

De schermen zijn, ook in de laagste uitvoering, hoog genoeg om inkijk te voorkomen: de persoon in het bed, op de onderzoekbank, of in de behandelstoel is niet zichtbaar voor de omgeving. Omdat de bovenzijde en de onderzijde open zijn, geven gesloten Silentia schermen echter geen opgesloten gevoel.

Maar ook in een ander opzicht bieden ze privacy op maat. Doordat ze in een groot aantal lengte- en hoogtematen kunnen worden geleverd, is namelijk voor elke situatie oplossing in de juiste afmeting beschikbaar.

Zweeds design

De Silentia bedschermen vallen op door hun design. De afwerking is goed verzorgd en standaard hebben alle schermen een geïntegreerde handgreep.

Silentia schermen zijn leverbaar in een groot aantal kleuren en houttinten zodat ze in elk interieur passen:
Wit - Forest - Ocean - Tropical - Savannah - Papyrus - Lime - Mandarin - Walnoot - Berk

Speciaal voor kinderafdelingen is een printcollectie ontworpen met figuren die de verbeelding van kinderen stimuleren.

Daarnaast zijn ook Daylight uitvoeringen verkrijgbaar. Panelen of delen van panelen zijn mat transparant: ze laten het (dag)licht door, maar voorkomen inkijk. Daylight is er in de volgende varianten:

  • Daylight: het hele scherm is mat transparant.
  • Daylight top: de bovenste 45 cm van het scherm is uitgevoerd in mat transparant. Door de mat transparante bovenrand lijkt dit scherm vaak wat lager dan het is.
  • Daylight duo: gekleurde panelen worden afgewisseld met telkens twee mat transparante panelen. De panelen die het dichtst bij de muur komen, zijn doorgaans gekleurd om bijvoorbeeld bedlampjes of te schermen.

 

"Ze voldoen zowel qua hygiëne als qua uitstraling"
Deventer Ziekenhuis
Hetty Meijer, Teamleider Polikliniek Dermatologie

Nijverheidsweg 8
5071 NK Udenhout
Nederland
T 013 - 511 11 11
F 013 511 2324
E mdx@medifix.nl
Deel deze pagina via:
© copyright 2012 - Disclaimer  Privacy statement