Over Silentia

Silentia is een Zweeds bedrijf dat innovatieve en gebruikersvriendelijke schermen ontwikkelt, onder andere voor gebruik in de gezondheidszorg. Ze worden ingezet als bedscherm, ziekenhuisscherm of praktijkscherm om situaties van onderzoek, behandeling en verpleging af te schermen.

Silentia wil unieke producten creëren die deel uitmaken van een geïntegreerd systeem. Slimme eigenschappen worden gecombineerd tot flexibele en gebruikersvriendelijke oplossingen. Zo kwam kwam het bedrijf in 1990 op de markt met het Silentia schermensysteem. Dit systeem  vergemakkelijkt het werk van professionele verzorgers en behandelaars, terwijl het patiënten en cliënten privacy op maat biedt. Meest in het oogspringend zijn, naast het Zweedse design, de hygiënische eigenschappen. Daarmee vormen Silentia schermen een hygiënisch alternatief voor bedgordijnen. 

Insteek van het Silentia is goed naar klanten luisteren en een goede service verlenen. Op deze manier wil het bedrijf langdurige relaties opbouwen. Sinds de oprichting in 1989 wordt vanuit die filosofie gewerkt. Dat heeft internationaal z'n vruchten afgeworpen. Silentia producten worden inmiddels overal ter wereld gebruikt: op verpleegafdelingen als bedscherm, op onderzoek- en behandelafdelingen als ziekenhuisscherm, en in praktijken van artsen en paramedici als praktijkscherm.

De Silentia schermen werden begin 2005 door Medifix, het zusterbedrijf van Silentia Nederland B.V., op de Nederlandse markt geïntroduceerd. Silentia Nederland B.V. werd in 2012 opgericht als zelfstandige onderneming en is voor Nederland exclusief importeur en distributeur van de Silentia schermen.

 

Ga naar de website van Silentia's distributeur Medifix

Ik zie het als een groot compliment wanneer de schermen van onze afdeling worden geleend en gebruikt door andere afdelingen
Ziekenhuis het Tjongerschans ICU, Heerenveen
Elco Spoelstra, teamleider IC/CCU
Nijverheidsweg 8
5071 NK Udenhout
Nederland
T 013 - 511 11 11
F 013 511 2324
E mdx@medifix.nl
Deel deze pagina via:
© copyright 2012 - Disclaimer  Privacy statement